Az egyensúlyérzék próbája
Az "INBÉ" útmutató segítségével a különböző ételeket gyorsan és egyszerűen összehasonlíthatjuk, és választhatunk közülük.
Elérkeztünk a vacsorához. Hmm. A vacsorát sokszor egyfajta jutalomként éljük meg az egész napi munkát követően. Nos, jóllehet fontos, hogy élvezzük az evést (észben tartva persze, hogy a nap során mi mást fogyasztottunk már), a késői tartalmas étkezés sokaknak rossz éjjeli alvást okoz.

De mi van akkor, ha sehogy sem tudjuk kiverni a fejünkből valamelyik kilokalóriában, cukorban vagy nátriumban gazdag ételt? Semmi gond - legalábbis addig, amíg az egész napi mennyiségek összességében nem haladják meg a 100%-ot. Figyeljük tehát az irányadó napi beviteli értékeket jelző százalékos számokra a jelölésen. Ezek segítségével számon tarthatjuk, mit fogyasztunk a nap során. Ha pedig valamivel kényeztettük magunkat, csak arra kell figyelnünk, hogy a többi étkezésnél ne tegyünk rá még egy lapáttal.
Hasznos lehet, ha az irányadó napi beviteli értéket többé-kevésbé előre felosztjuk az étkezések között (pl. 20% reggelire, 30% ebédre, 30% vacsorára és 20% nassolásra és italra), majd a jelölések segítségével kiegyensúlyozzuk a dolgokat.
Ésszel enni és nem lemondani az ízekről
Elérkeztünk a vacsorához. Hmm. A vacsorát sokszor egyfajta jutalomként éljük meg az egész napi munkát követően. Nos, jóllehet fontos, hogy élvezzük az evést (észben tartva persze, hogy a nap során mi mást fogyasztottunk már), a késői tartalmas étkezés sokaknak rossz éjjeli alvást okoz.